maanantai 28. marraskuuta 2011

Tänä yönä lumi muuttaa mustan valkoiseksi

Niinpä siinä sitten lopulta kävi, että ensilumi satoi tänne meillekin. Eilen illalla se alkoi ja lunta satoi aamuun mennessä yli kymmenen senttiä. Kyllä oli ankeeta rämpiä siinä hangessa.. Mies joutui aamulla auraamaan pihan ja tiet, koska lunta oli niin paljon. Olihan tämä odotettavissa. Viime vuonna lunta saatiin jo lokakuun puolivälissä, joten onnekkaitahan me nyt oltiin, kun näin pitkälle kesti syksykeliä.
Viikonloppuna tytär oli käymässä kotona poikaystävänsä kanssa. Edellisestä kerrasta oli jo kuukausi. Enpä olisi kesällä uskonut, että muutto "opiskelijakämppään" tarkoittaa samalla näin pitkiä aikoja poissa kotoa. Tytär ei asu mitenkään kaukana kotoa, mutta näköjään tarpeeksi kaukana. Silloin kuvittelin, että aina viikonloppuisin hän käy kotona. Elämä on niin täynnä muuttujia. Yksi asia johtaa toiseen ja siitä tulee sellainen vyyhti, että sitä on mahdotonta etukäteen ennustaa. Ehkä se on hyvä niin. Emme tiedä hyvistä tapahtumista, mutta emmepä tiedä pahoistakaan. Niinpä ei tarvitse surra etukäteen tai sitten malttamattomana odottaa jotakin tulevaa. Kunpa sitä osaisikin elää ihan vain reaaliajassa. Osaisi nauttia juuri tästä hetkestä. Mutta siis joka tapauksessa meillä oli tosi mukavaa pelailla korttia ja jutella nuorten kanssa. Ihania nuoria ihmisiä. Toivottavasti hekin viihtyivät :) Ja olen siis kiitollinen niistä hetkistä, jotka saan heidän kanssaan viettää.
Kuvissa on talvisia näkymiä tältä aamulta. Koirat nauttivat lumesta, nuorempi Melli varsinkin hyppelee hangessa ja välillä piehtaroi maassa. Nenä on hauskaa työntää lumeen ja sitten pärskäyttää. Ilonsa kullakin. Kuvat, joissa ei ole lunta, on otettu eilen kävelyretkellä metsäpellolle iPhonella, kun ei sattunut kunnon kameraa mukaan. Siitä huonompi laatu. Mutta kohteet olivat hyviä, otin runsaasti kuvia kun ihan innostuin.Viime viikolla siskon mies kävi työreissullaan meillä olemassa yötä. Hän toi minulle saunajuomaksi nämä Somersbyt. Minusta se omenanmakuinen oli parempaa. Nämä pullot olivat myös kivoja, sellaisia kapeita ja pieniä. Sitten olikin saunassa uudet lauteet, jotka mies väsäili muutamana päivänä. Se osaa mitä vaan kun haluaa :) Sauna on kuin uusi ja minäkin innostuin siivoilemaan siellä. Pienikin "remppa" piristää kummasti!


"Tänä yönä lumi muuttaa mustan valkoiseksi
Maiseman puhdistaa
Tänä yönä pilviverho väistyy hetkiseksi
Ja taivaan kirkastaa
Aina vaan
Uudestaan
He kyyneleet kuivaavat toisiltaan
Heidät on tarkoitettu toisillensa
Heidät on tarkoitettu toisillensa"

(Ensilumi, Anssi Kela)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti