maanantai 23. tammikuuta 2012

Maailma on kaunis

"Maailma on kaunis ja hyvä elää sille
Jolla on aikaa ja tilaa unelmille
Ja mielen vapaus ja mielen vapaus

On vapautta kuunnella metsän huminoita
Kun aamuinen aurinko kuultaa kallioita
Ja elää elämäänsä ja elää elämäänsä

On vapautta valvoa kesäisiä öitä
Ja katsella hiljaisen haavan värinöitä
Ja elää elämäänsä ja elää elämäänsä"

(Maailma on kaunis, Irwin Goodman)

Eilen se sitten oli, presidentinvaalien ensimmäinen äänestyspäivä. Mekin kävimme äänestämässä tuolla koululla. Hyvä asua pienessä kylässä, kaikki tuntevat eikä tarvitse henkilöllisyyspapereita kaivella... Eikä ollut jonoja, yksi pariskunta tuli juuri ovesta, kun ajettiin pihaan. Äänestys oli sellainen läpikävelyjuttu, koppiin, numeron kirjoitus ja leima päälle, siinä se oli. Illalla jännitettiin tuloksia. Niinhän siinä kävi, että toiselle kierrokselle menivät Sauli Niinistö 37% äänisaaliilla ja Pekka Haavisto 18,8%:lla. Väyrysen ja Haaviston välillä oli tiukka kisa, mutta Väyrynen sai lopulta 17,5%. Muiden äänet menivät seuraavasti: Soini 9,5%, Lipponen 6,7%, Arhinmäki 5,5%, Biaudet 2,7% ja Essayah 2,5%. Hyvin mielenkiintoista. Minusta on hauskaa spekuloida vaaleja ja tuloksia ja ihmisten käyttäytymistä. Nyt onkin sitten mielenkiintoista nähdä, miten suvaitsevaisia ihmiset lopulta ovat eli onko Haavistolla todella mahdollista haastaa Niinistöä. Nainen presidenttinä on nyt nähty. Voisiko Suomella olla seuraavaksi homoseksuaali presidentti, jolla on rekisteröity suhde? Seuraavan parin viikon aikana käytävä keskustelu tulee olemaan hyvin mielenkiintoista. Ihmisen seksuaalisuudellahan ei pitäisi olla merkitystä, vaan muilla ansioilla, ja tuleeko siis näin olemaan? Millaisessa maassa asumme? Millaisia ihmisiä täällä asuu? Elämme jännittäviä aikoja.
Alla oleva kuva on ladattu Savon Sanomien nettisivulta, siksi koittakaa kestää tuo huono laatu. Jääköön kuva kuitenkin muistoksi tästä vaalitaistosta.


Tässä tulee sitten näitä "kuviokuvia".  Ei oikein meinannut kuitenkaan löytyä hyviä kohteita, tai sitten en ollut kauhean mielikuvitusrikkaalla mielellä liikenteessä. Mutta kuitenkin, hauskaa on katsoa ympärilleen jollain tietyllä silmällä, kuten nyt etsin säännöllisyyksiä ja kuvioita arkielämän maisemissa.

3 kommenttia:

  1. Olipas kivoja kuvioita taas. Tykkäsin erityisesti tuosta lumisesta lautaseinästä, ja suklaarasiasta. :)

    VastaaPoista