sunnuntai 12. elokuuta 2012

Suvituulen vain kutsun kuulen

On ollut jo monta päivää poutaa, no ainakin kolme. Tulevan viikon pitäisi olla lämmin ja kesäinen, joten sitä odotellessa... Äiti ja isä tulevat käymään pitkästä aikaa, olen tosi iloinen! Näen heitä ihan liian harvoin. Aika menee täällä sivussa eläessä ja melkein kaikki läheiset asuvat niin kaukana... Onneksi iloisia yllätyksiäkin sattuu, kun luulin että olemme viikonlopun kahdestaan, niin tänne pelmahtikin joukko nuoria "yökylään" ja piristivät pelkällä olemassaolollaan. Nuorten ihmisten läsnäolo tekee minut iloiseksi ja heidän pulppuava riemunsa tarttuu myös meihin "vanhoihin". Nyt on taas hetken hiljaista. Tytärkin muutti Kuopioon, hänen koulunsa alkaa huomenna.


Hippu

Roope

Topi
Tässä kolme Mellin pentua erikoisnäyttelyssä Kuopiossa. Niistä ainoastaan Hippu pärjäsi varsinaisessa näyttelyssä... Se sai EH:n ja ihan kivan arvostelun tuomarilta. Näyttelyhän oli viikko sitten. Kävin siellä tyttären kanssa. Topi oli turistiluokassa, koska sillä on yläpurenta. Mutta Roopelta paljastui lievä alapurenta ! ja se sai hylätyn nuortenluokassa... Aika masentavaa. Roope oli niin hieno pentu ja odotin, että se vielä tulee pärjäämään näyttelyissä. Siihen sen ura sitten jäi. Hauskaa muuten, miten kaikilla näillä pennuilla on sama ilme kuin Mellillä :) eli se on siis vahvasti periytyvä. Pistää vaan nyt miettimään, uskaltaako sillä enää teettää pentuja. Tarkoitus olisi ensi keväänä vielä yhdet pennut saada. Ensimmäisessä pentueessa ei ole purentavikoja kellään. Pitäisi osata valita tarkkaan pentujen tuleva isä, ettei hampaissa olisi vikoja. On se niin vaikeaa olla hyvä kasvattaja. Kantapään kautta saa kaiken opetella ja ehkäpä joskus vaikeuksien kautta yltää voittoonkin.

1 kommentti:

  1. No voi harmi että kahdella on sitten purentavika, mutta ei se mitään maailmaa silti kallista. Jos ei ensimmäisessä pentueessa ollut sellaisia vikoja, niin seuraavan kerran urosvalinnassa täytyy vaan olla kovin tarkka siinä suhteessa ja jos vain suinkin mahdollista tietää tarpeeksi tulevan uroksen taustasta ja sukulaisista. Onko teillä rotujärjestöllä siellä jalostusneuvojaa? Ota ihmeessä jo alustavasti yhteyttä! Tosi kivan näköisiä nuo pennut ovat, ja ilmeet ovat kyllä niin tyypillisiä rodulle! :)

    VastaaPoista