maanantai 2. heinäkuuta 2012

Ihana sininen niitty ja lehmän kuutamo

"Nyt kaikki maailman nutipäälehmät
kruunun saa päähänsä,
ja vasikat tanssii varpaisillaan,
ruusut kuonolla,
ja vasikat tanssii sukkasillaan
korvilla silkkiä.

Ja kaikki lehmärunoniekat
seisovat lähteellä.
He juovat kultaista kuutamolientä
ratamon lehdiltä
ja solmivat heinikkoon runoa pientä
timotein tähkistä.

Ihana sininen niittu
ja kuutamo, oi kuutamo.
Ihana sininen niittu
ja lehmän kuutamo."
                       (Kaarina Helakisa)

Heinäkuu on alkanut ja yhä vain sitä parempaa kesää odotellaan. Tänään on taas sadepäivä kauniin ja lämpimän viikonlopun jälkeen. Sääprofeetat ovat luvanneet lähes hellettä ja aurinkoa loppuviikolle, joten sitä odotellessa.
Yritin kovasti taistella vastaan, mutta flunssa tavoitti minut kuitenkin. Nyt sitten puoli päätä tukossa, kun toinen korva on lukossa ja humisee. On nenän niistelyä ja pärskimistä. Oikein on mukavaa tällainen tauti näin kesällä, vaikka eihän sitä milloinkaan haluaisi muutenkaan. Parantuisi nyt ennen häitä... Sillä pojan häihin on alle kaksi viikkoa! Ja minä lupauduin pitämään puheen hääparille, onhan se ilo mutta myös velvoite ja kauhea paniikki kyllä siitä vielä tulee, viime tipassa kuitenkin suunnittelen sitä. Pelkään myös, että tunteet saavat vallan puhetilanteessa, että sitten vain nieleskelen enkä saa kunnon sanaa suustani. Siksi on tärkeää laittaa paperille vähintään hyvä runko siitä, mitä aikoo ja haluaa sanoa, ettei unohda h-hetkellä kaikkea.
Joskus olisi mukavaa olla ihan vain kesälomalla. En ole ollut kesälomalla koskaan, tai viimeksi 15 vuotiaana, kun en vielä saanut kesätöitä. Sen jälkeen olen ollut kesätöissä ja sitten täällä "kesätöissä". Ihmisten hehkutukset lomista särähtelevät korvissani aina, koska olen hiukan katkera siitä ettei meillä ole koskaan lomaa. Tai onhan meillä, peräti 24 päivää vuodessa. Muutama päivä kerrallaan. Tavalliset ihmiset tarvitsevat ne muutamat päivät pelkästään lomaan asennoitumiseen, sitten vasta he osaavat viettää oikeaa lomaa. Asiantuntijatkin sanovat, että ensimmäinen viikko menee totutellessa, sen jälkeen loma alkaa vaikuttaa... Meidän tapauksessamme loma alkaa heti ja pää on tyhjennettävä työasioista heti, koska muuten siitä ei ehdi olemaan mitään hyötyä. Tämä on siis ihan turhaa valittamista, olen pahoillani lukijoiden puolesta, nyt vain tuntuu flunssaisena siltä, että voisin olla lomalla mieluummin... Tämä on elämäntapa ja oma valinta jne. Luonnonläheisyys ja rauhallisuus ovat hyviä puolia, omasta työtä päättäminen (tietyin reunaehdoin) antaa vapautta ja jos voisi olla haikailematta muualle (kuten sukulaisten luo tai ulkomaille) tämä voisi olla paratiisi.
 

2 kommenttia:

  1. Mielestäni lomapäiviä täytyisi olla enemmän. Eihän 24 päivää vuodessa riitä mihinkään, kun ei ole edes viikonloppuvapaita, niinkuin muuta työtä tekevillä. Joskus harmittaa, kun ihmiset eivät tajua, että eläimet eivät tunne käsitettä loma tai viikonloppu. Sitten vain äimistellään että miten jaksat olla töissä koko ajan. Sanon vain, että pidän tästä työstä ja teen sitä, koska se ei oikeastaan edes tunnu työltä. Se on oikeasti elämäntapa.

    VastaaPoista
  2. Paitsi että välillä haluaisi mennä jonnekin niinkuin muutkin ihmiset, eikä olla koko ajan niin sidoksissa työhönsä... Mutta kuten sanottu, olemme elämäntapaintiaaneja...

    VastaaPoista