lauantai 28. heinäkuuta 2012

Niin katsovat toisiaan silmiin

"Missä on se pieni tyttö, joka nauravin silmin
aina leikki pikku prinsessaa häähunnussaan.

Missä on se pieni tyttö, joka seinään kun piirsi

riitti hymy, isän sydämen sulattamaan.

Nyt leikit taas jääneet jo on, mutta tyttö - hymy on morsion...


Missä on se pieni poika, joka päättäväisesti
aikoi kiertää koko maapallon raketillaan.
Missä on se pieni poika, joka äitiään halas
lähtiessään koulumatkaansa taivaltamaan.
 

Nyt puheet on jo aikamiehen, mutta tuttu katse on sulhasen...

Niin katsovat toisiaan silmiin,

kaksi onnellista, täynnä rakkautta
He tanssivat, nousevat pilviin,
kaksi onnellista, luodut toisillensa

Minä muistan tämän päivän niin kauan kuin elän

tätä tunnelmaa unohda en milloinkaan."

(Kaksi onnellista, Janne Raappana) 

Olen tainnut pitää kesälomaa blogin kirjoittamisesta... Kaikenlaista on tapahtunut, päällimmäisenä tietysti vanhimman pojan häät Helsingissä pari viikkoa sitten. Ensin perjantaina olimme me vanhemmat (sulhasen ja morsiamen) todistamassa, kun pariskunta sanoi toisilleen tahdon maistraatissa, mukana olivat myös kaaso ja "morsiusneito".  Bestman oli jotenkin "eksyksissä" eikä ehtinyt paikalle. Kävimme hääparin luona kahvilla tilaisuuden jälkeen. Olinpa iloisesti yllättynyt, kun poikani oli leiponut tosi hyviä korvapuusteja samana aamuna ja miniäni ihania muffinseja. Niinpä, minusta tuli nyt siis anoppi ja minulla on miniä! Toivon, että osaan olla ihan hyvä ja kiva anoppi :) Lauantaina olivat sitten hääjuhlat. Ne vietettiin Gardeniassa, joka on sellainen puutarha ja eksoottisten kasvien "kasvihuone". Ilma siellä oli raikasta eikä tullut liian kuuma, siellähän on korkea ilmava tila, jota pidetään tasaisen lämpimänä. Oli ihania ruokia, perinteinen hääkakun leikkaus (epäperinteisin tarjouksin: juustokakkua ja suklaalähde! hedelmävartaiden kera), morsiuskimpun ja sukkanauhan heitot ja olipa jotain leikkejä sekä sulhasen kuin myös anopin (sen toisen) ryöstöt! Oli puheita, niitä oli loppujen lopuksi monta, koska virallisten ja sovittujen puheiden jälkeen moni halusi sanoa hääparille tai jommalle kummalle jotakin. Minäkin pidin sen puheeni, jälkeenpäin tajusin kyllä mitä vielä olisi pitänyt sanoa, mutta taisin puhua liian pitkään nytkin. Juhla-aika loppui niin kesken, siellä olisi viihtynyt vaikka kuinka kauan. Juhlien tunnelma oli rento ja mukava, hääparikin taisi olla tyytyväinen. Viime tipassa saatiin onneksi otettua perhekuvia, olisi se harmittanut jos ne olisivat jääneet ottamatta. Vieraat suuntasivat sitten jatkoille hääparin tai morsiamen vanhempien luokse, tai koteihinsa. Niistä ei sen enempää.
Häiden jälkeisellä viikolla sisko perheineen tuli meille. Kävimme mm. Kuopion uudessa Ikeassa päiväretkellä! Toinen mukava juttu oli tyttöjen ilta Tulenliekissä, kun siellä esiintyi Juha Tapio. Oli hieno show ja hyvät kappaleet sekä ihana laulaja... Lopuksi haettiin nimmareita, mutta kortit loppuivat juuri siskoni ja minun kohdalla. Päästiin sitten Juha Tapion kanssa samaan kuvaan :)
Mainitsemisen arvoista on nyt sekin, että on jo pari päivää ollut satamatta! On melkein hellettä ja ihana auringonpaiste on piristänyt meitä. Olen voinut kuivatella pyykkejä ulkona narulla. Tänä kesänä nämä ovat ylellisyyksiä. Huomiselle tai viimeistään maanantaille on taas luvattu sadetta ja ukkosta. Toivottavasti menevät nopeasti ohi. Uskon vielä parempaan loppukesään :)
1 kommentti:

  1. Ihanat ja tunnelmalliset häät kaikkineen; onnellinen hääpari ja iloiset häävieraat.

    VastaaPoista