torstai 14. kesäkuuta 2012

Juokse yli veden kadonneen saaren luokse

"ehkä ois helpompaa olla
jos ajatukset ei ois hirmumyrskyjä
vaan tähdenlentoja"
(Saari, Pariisin Kevät)

Tänään kävimme tyttären kanssa taidenäyttelyssä! Taidekeskus Väinölässä Varkaudessa on heinäkuun lopulle asti avoinna näyttely: "Iloa Itä-Suomeen, Naivistit Varkaudessa". Olin ihan täpinöissäni siellä, toinen toistaan upeampia töitä, iloisia värejä, tummempia sävyjä, magiikkaa ja lapsenomaisuutta, iloisuutta ja tunteikkaampaa. Näyttelyssä on esillä mm. Kikka Nyrénin, Pertti Ylisen, Aimo Katajaisen, Raija Nokkalan ja Maria Rouvinen-Mäkelän töitä. Viimeksi mainittu sai minut ihan lumoihin! Aloin haaveilla jonkun taulun ostamisesta... Maria Rouvinen-Mäkelän työt ovat tummasävyisiä, monikerroksisia, niissä on ornamentteja ja pieniä yksityiskohtia olematta kuitenkaan valokuvantarkkoja, enemmänkin satukuvia. Jos joku haluaa tietää tarkemmin, millaisia taulut ovat, kannattaa googlettaa. Netistä löytyy joitakin tauluja, ei tosin juuri näitä näyttelyssä olevia.
Sunnuntaina olin kastejuhlassa seurantalolla, sieltä nuo pari kuvaa. Pieni neiti sai nimekseen Elina. Maa-ja kotitalousseuran johtokunnan edustajat (minä ja muutama muu) veivät tervehdyksen uudelle kyläläiselle.
Omenapuiden kukinta alkaa olla lopuillaan, alla olevat kuvat ovat muutaman päivän takaa. Alppiruusut ovat parhaimmillaan, lupiinit ovat aloittamassa loistoaan. Nurmikukat kukkivat tuhansin kukin pitkin pihanurmia. Kesä on valokuvaajan kulta-aikaa! Varsinkin kun valoa on nyt riittänyt ja aurinkoisiakin päiviä on ollut. Tosin itikoita on enemmän kuin normaalisti, ne yrittävät syödä elävältä jokaisen ulkona liikkujan...
Viikko on vierähtänyt miehen sairaslomaa ja minulla työt jatkuvat lomittajien kanssa. Sairasloman jälkeen jatkuu vielä muutama päivä "työlomaa". Alkuviikosta oli mukavaa tehdä navettatyöt tyttären kanssa, hän toimi ihan virallisena lomittajana. Tänään tuli "vuoroon" rengaslomittajamme. Täytyy myöntää, meinaa stressata tämä homma... Kesä on muutenkin itsessään kiireistä ja stressaavaa, tätä isännän sairastumista ei olisi tarvinnut tapahtua. Mutta onneksi hän on parantumaan päin, mielestään varmaan jo ihan terve, mutta toipilas vähintään. Epäilen, että lepääminen jää tulevina päivinä minimiin.Vasikat valppaina


Omenapuun runsasta kukintaa

Kastejuhlan kahvipöytä


Lehtikuva Warkauden lehdestä 8.6.2012

3 kommenttia:

 1. Sinulla on taas niin kauniita kuvia :). Millä objektiivilla otit nämä? Monissa on todellinen 3D-vaikutelma.

  VastaaPoista
 2. Niissä kuvissa, mitä ehkä tarkoitat, olen käyttänyt 85mm (1,8) objektiivia. Kiitos kehuista :)

  VastaaPoista
 3. Oli kiva taas lukea blogiasi. Kävin heti kurkkaamassa Maria Rouvinen-Mäkelän tauluja netiltä ja voin sanoa että olivat todella ihania!
  Muuten, hassua kun luen äkkiä otsikkosi, luen joka kerta: "Juokse yli veden kadonneen sisaren luokse"... Voi että kun pääsisit tulemaan tänne edes kerran! :)

  VastaaPoista