tiistai 24. huhtikuuta 2012

Västäräkistä vähäsen

Meidän pihapiiriä tänään, lunta on vielä jonkun verran, mutta sade edisti sen sulamista :)
Pihamaa on nyt tosi märkä, viime yönä ja vielä aamulla satoi vettä. Onneksi sen voi ajatella myös positiivisena ilmiönä, lumet sulavat nopeammin. Linnut ovat saapuneet. Eilen näin vain yhden lokin, tänään niitä oli jo runsaasti ja niiden huudot kaikuivat peltojen yllä. Näin myös sen västäräkin :)  Enää puuttuvat pääskyset.. Eilen näin haukan lentävän pihan yli. Kyyhkyset etsivät syötävää sulista kohdista pelloilta, samoin räkättirastaat. On ihanaa seurata kevään etenemistä, odottaa kesän tuloa. Tällä hetkellä tuntuu, ettei paljon kunnollisia kuvauskohteita löydy, mutta löysinpä kuitenkin. Kaikessa harmaudessa ja märkyydessä voi piillä herkkää kauneutta. Vesipisarat pajunkissoissa tai viimevuotisissa kukinnoissa, linnut, usvainen metsänreuna..
Kaivelin esille vanhan kamerani, siis filmikameran. Tytär tarvitsee sitä valokuvauskurssillaan. Olen myös skannaillut vanhoja kuvia. Kameroiden ja kuvien parissa vierähtää näköjään tovi jos toinenkin :) Siitä on kauan, kun olen itse kehittänyt kuvia pimiössä. Meillä oli jopa täällä (navetalla toimistohuoneessa) pimiö, jossa viimeksi olen kuvia tehnyt. Nykyaikainen digikuvaus on helppoa ja hauskaa, mutta jotain taianomaista oli siinä kuvien kehittämisessä mustasta filminauhasta ensin negatiiveiksi ja sitten kuviksi.


4 kommenttia:

 1. Onko noissa kuvissa nyt käytetty sitä Lighroomia? Mitä tykkäät siitä, oletko ehtinyt tutustua sen ominaisuuksiin?

  VastaaPoista
 2. Tilasin sille opaskirjan... En ole vielä sen enempää kokeillut sitä, koska tarvitsen vähän ohjeistusta. Näitä on käsitelty Picasassa, käytän toistaiseksi vielä sitä.

  VastaaPoista
 3. Jee, ihan oikein teet eli aloitat oppaasta. Silloin pääset hyvin ja oikealla tavalla alkuun. :)

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihania kuvia sinulla taas onkaan! Hienoa, että olet saamassa opaskirjan. Lightroomin ominaisuuksiin pääsee paljon paremmin sen avulla.

  VastaaPoista