torstai 29. maaliskuuta 2012

Mihin kangas riittää...

HIIRI KISSALLA RÄÄTÄLINÄ

Hiiri oli kerran kissan räätälinä. Kissa käski tehdä takin. Hiiri lupasi.

Kissa meni takkiaan noutamaan. Hiiri sanoi: ”Ei tästä takkia tullut.” ”No, mikäs siitä tulisi?” ”Housut.” ”No, tee ne!”

Kissa meni housujaan noutamaan. Hiiri sanoi: ”Ei tästä housuja tullut.” ”No, mikäs siitä tulisi?” ”Tulisi liivit.” ”No, tee me!”

Kissa meni liivejään noutamaan. Hiiri sanoi: ”Ei tästä liivejä tullut.” ”Mikäs siitä sitten tulisi?” ”Tulisi lakki.” ”No, tee se!”

Kissa meni lakkiaan noutamaan. Hiiri sanoi: ”Ei tästä lakkia tullut.” ”No, mikäs sitten tulisi?” ”Tulisi kintaat.”

Kissa meni kintaita noutamaan. Hiiri sanoi ”Ei tästä kintaita tullut.” ”No, mikäs sitten tulisi?” ”Tulisi tuppi.” ”No, tee se!”

Kissa meni tuppeaan noutamaan. Mutta kun silloin kaikki kangas oli loppunut, hyppäsi kissa hiiren niskaan ja söi sen. Siitä alkaen ovat kissa ja hiiri vihoissa keskenään.

Martti Haavio
Iloinen eläinkirja
WSOY 1978 Porvoo
Alun satu johdattelee tietysti tämän päivän aiheeseen. Se on sarjassamme "asiat kannattaa ottaa huumorilla" -osastoa. Jo vuosia olin ajatellut ja ehkä haaveillutkin, että kun minä täytän 50, olen ulkomailla mieheni kanssa jossain etelässä lämpimässä. En siis kotona missään nimessä. Joulun tienoilla alkoi näyttää siltä, että suunnitelmia pitää muuttaa (ulkopuolisten muuttujien takia), no etelän loman ajankohta piti ensin olla talviloma, mutta se siis vaihtui Tallinnan minilomaksi. Yhä haaveilin ulkomaan kaupunkilomasta syntymäpäivänäni. Sitten piti taas peruutella, varattiin lomaa mutta vain kolme päivää. Ajattelin, että olisi kiva olla silloin sitten jossain ihanassa kylpylässä, ehkä jossain Naantalin kylpylässä ym. No piti sitten myöntyä Peurunkaan, koska siellä olisi kuitenkin Suomen pisin (ja oliko se jopa Pohjoismaiden) vesiliukumäki ym kivaa uusitussa kylpylässä... hotelli olikin täynnä kyseisenä ajankohtana. Lopulta saatiin varattua hotellihuoneet Rauhalahdesta Kuopiosta. Okei, eihän se nyt kuitenkaan ole ihan naapurissa tai oman kunnan alueella :)  Eli toteutui tuo satu aika hyvin, paitsi että enhän minä kellekään ole vihainen tai sellaista. Ja ulkomaan lomailu pidetään syksyllä ja toivottavasti sellaiseen kohteeseen, jonka itse saan valita! Syntymäpäivän lomasta tulee juhlaloma joka tapauksessa, ei sillä paikalla niin väliä.
Siskon mies käväisi taas meillä työmatkallaan. Hän kävi San Fransiscossa ja Havaijilla maaliskuun alussa ja toi meille sieltä tuliaiseksi yläkuvassa näkyvät pelikortit. Ne tietysti myös testattiin pelaamalla pitkä erä plumpsia :D Nähtii myös paljon kuvia ja videoita matkalta ja kuultiin matkakertomuksia. Kyllä olisi niin mukava päästä pian taas matkustelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti