perjantai 10. toukokuuta 2013

Välimeren risteily: Malta, osa 2

Seikkailumme Maltalla jatkuu. Mdinasta ajeltiin bussin kyydissä takaisin Vallettaan ja lähdettiin jalkaisin tutustumaan keskustaan. Tulimme tällaiseen kauniiseen puistoon, tai puutarhaan, jossa oli patsaita ja suihkulähteitä. Tuolta kaarien takaa avautui mahtava näkymä satamaan ja merelle.
toka14
toka16 
toka15 

Vallettan pääkirkko, omistettu Johannes Kastajalle.
Marssimme oppaan perässä pitkin katuja ja ihailimme rakennuksia. Tällaisia hevoskärrejä oli useassa paikassa odottamassa asiakkaita kyytiinsä. Voisi olla mukavaa körötellä tuollaisella pitkin Vallettan kujia ja katuja. Vaan nyt ei ollut siihen aikaa.
toka13
toka20
Vallettan kirjasto, aika hulppea rakennus! Edessä on kuningatar Viktorian patsas ja mukava kahvila-alue, jossa parveili runsaasti väkeä.
toka12
Tällaisella hissillä pääsi kätevästi ylhäältä kaupungista satamaan. Kävellen matka kesti tietysti kauemmin.


toka18
Näkymää Suurmestarin Palatsissa. Oli kyllä hieno rakennus, paljon maalauksia ja noita ritareita :)

toka19
Matkamuistoja olisi ollut vaikka millä mitalla tarjolla. Tällainen ritari tuli hankittua.


toka22

Siellä se laivamme kiltisti odottelee satamassa :) Teimme vielä jotain ostoksia satamassa ennen laivaan nousua. Laiva lähti kohti seuraavaa kohdetta eli Crotonea Italiassa jo klo 15. Siinä tuntui päivä jäävän vähän kesken.. Onneksi laivalla oli ohjelmaa, retki-infoa ja kapteenin tervetulotilaisuutta sekä myöhemmin tanssahtelua Sebastianin ja Anrin tahdissa. Oli hieno päivä ja Maltalle jäi ikävä, haluan joskus palata sinne ja viettää koko viikon siellä. Maltalla on varmasti paljon nähtävää. Kesä on siellä kuulemma liian kuuma, mutta näin keväällä ja syksyllä siellä on ihan parhaat kelit.
toka21


toka23
Laivalla oli mukana oikein pätevä joukkio meitä viihdyttämässä milloin missäkin tilassa, päivällä ja illalla: Desperados-orkesteri. Tässä iltapäiväjammailua kahvilassa.
toka25
Illallinen oli erittäin hyvää ja jälkiruoka jopa vaarallisen hyvää... Ravintolassa oli kyllä hyvä palvelu ja erittäin mukavat työntekijät!
toka24

1 kommentti:

  1. Taas hienoja kuvia. Ja voi, miten ihania ruokia te saittekaan :)!

    VastaaPoista