torstai 9. toukokuuta 2013

Välimeren risteily: Malta, osa 1


ekaSeikkailumme Välimerellä alkoi Maltalta, jonne siis ensin matkustimme lentokoneella. Ensimmäisessä kuvassa ollaan nousemassa ensimmäistä kertaa laivaan. Huterat metalliportaat johtivat laivaan... Niitä pitkin sitten viikon aikana noustiin ja laskeuduttiin monta kertaa. Toinen kuva on otettu laivan kannelta satamaan päin. Oli ilta, kun saavuimme Vallettaan.

eka2
eka3 
 Hyttimme oli reilunkokoinen, hyvin siinä sopi liikkumaan ja laukkuja pyörittämään. Ikkuna ulos toi lisämukavuutta, vaikka päivällä tuli pidettyä verhoa kiinni, koska kannelta olisi muuten nähnyt suoraan hyttiin...
toka4 
Ensimmäisellä aamupalalla. Huomaa onnellinen ilme! Viikon aikana emme monestikaan päässeet aamiaisella ikkunan viereen, ne olivat selvästi halutuimpia paikkoja.
Aamiaisen jälkeen olikin kiire päivän retkille.  Retkibussit odottivat laivan vieressä valmiina lähtöön. Osa lähti tutustumaan eteläiseen Maltaan ja osa ritarien Vallettaan ja Mdinaan. Me lähdimme tuolle jälkimmäiselle retkelle.

toka5

Mdinaan ei ollut pitkä matka, ehkä puolisen tuntia.
Seuraavat kuvat ovat sieltä. Meillä sattui hyvä tuuri, koska siellä oli parhaillaan iso keskiaikainen tapahtuma. Paikalla oli runsain määrin keskiaikaisiin asuihin pukeutuneita alan harrastajia. Heidän rummutuskulkueensa oli vaikuttava! Paikka oli täynnä hyvin kapeita kujia. Yksi matkamuistomyymäläkin oli tietysti oltava, turisteja parveili nytkin paikalla paljon. Korkealta mäeltä linnoituksen reunalta oli upea näköala, sieltä näki rannalle ja Vallettaan asti. Malta on tosiaan pieni maa ja pieni saari.
toka6
toka8
Mdinasta näkyivät kauaskantoiset maisemat.
toka10toka9toka7
toka26
Matkamuistomyymälä Mdinassa. Täältä ostimme kiireesti muutaman kortin ja postimerkit.

2 kommenttia: