lauantai 26. toukokuuta 2012

Kevätsade puhdistaa ja raukeaksi tekee maan

"Ikkunasta kuulen kuinka linnut iloisesti laulaa
kertoen viestiään meille
lumet sulaa ruoho kasvaa
aurinko saa taas kaiken muuttaa uudestaan

Kevätsade puhdistaa ja raukeaksi tekee maan
valo antaa kaikelle aikaa
unelias mielikin jo hehkun aavistaa
iho tahtoo koskettaa

Keltainen toukokuu mikset sä jo tuu
oon turhaan odottanut tuulta lempeää
nyt sisään suureen unelmaan tahdon sukeltaa
ja toivon ettei aika tää tuu koskaan loppumaan"

(Keltainen, Aikakone)


Kevään ensimmäinen raparperisima :)   Kauniin väristä ja hyvän makuista tietysti, paitsi jos sitä juo paljon niin närästää... Säälittää kun noita raparperejä kasvaa meillä runsaasti ja niistä ehtii tekemään niin vähän. Yhden piirakan olen tänä keväänä tähän mennessä tehnyt ja nyt tämän siman.
Jos tänne voisi laittaa tuoksut mukaan, heti tekisin niin! Poika leikkasi nurmikon (ensimmäinen kerta sekin tänä keväänä) ja piti oikein pysähtyä nuuhkimaan ja tuoksuttelemaan ihanaa vastaleikatun nurmen tuoksua. Sitä ei voi muuten jakaa kuin kertomalla, tai sitten teidän täytyy tulla tänne kokemaan se itse ;) Toinen voimakas tuoksu näinä aikoina ovat tuomenkukat. Ihan pihassa tuomia ei kasva, mutta ei tarvitse kauas mennä niitä katsomaan. Kauniit valkeat kukinnot ja huumaava tuoksu! Onneksi en ole hajuallerginen enkä sen puoleen siitepölyallerginenkaan. Näistä kevään jutuista voi nauttia täysin siemauksin.
Tänä iltana, itse asiassa aivan kohta, alkaa Euroviisujen finaali. Suomi ei (tietenkään) ole mukana. Mutta suosikkejani ovat mm. Ruotsi, Iso-Britannia, Italia, Ranska, Viro, Islanti ja Serbia. Venäjän mummot saattavat päästä pitkälle, mutta en toivo heistä voittajaa. Esittäjät ovat sympaattisia ja kappale aika hassu, mutta ei se nyt mikään niin hyvä ole. He eivät siis kuulu omiin suosikkeihini. Katsotaan varmaan showta tyttären kanssa, kivaa arvioida kappaleita ja esiintyjiä ja veikkailla voittajaa yhdessä :)
Viime yönä satoi vettä, mutta kun ei ole tullut laitettua sademittaria vieläkään, niin ei tiedä minkä verran. Peltohommat eivät ainakaan siitä viivästyneet, tänään kävi urakoitsija (naapurin mies) kylvämässä kaksi isointa peltoa. Luonto tykkää kun sataa välillä, päivällä on sitten lämmintä ja kaikki kasvaa kohisten. Viikon päästä on jo kesäkuu... 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti